Taxeren van oude wijnen: hoe werkt dat bij Vineut Rare & Vintage Wine?

Bent u erfgenaam van een exclusieve wijnkelder, wilt u ruimte maken in uw wijnkelder of de waardestijging van uw wijnen verzilveren? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de waarde van de wijn(en) en wellicht wilt u deze tegen een aantrekkelijke prijs aan VINEUT verkopen. Wij komen graag bij u langs voor een professionele wijntaxatie.

Het vinden van bijzondere wijnen is onze absolute passie. Daarom gaan wij bij iedere wijntaxatie serieus en grondig te werk. De conditie van de fles is essentieel en kan de waarde enorm beïnvloeden.

Professionele taxatie met duidelijke uitleg

We zorgen altijd voor een goed aanbod, inclusief duidelijke onderbouwing waarom de ene fles in topconditie is, en de andere gebreken vertoond. Als we tot een deal komen, willen we immers dat die ontstaat op basis van vertrouwen. Dat is het voordeel van het hebben van jarenlange ervaring in de aan- en verkoop van exclusieve en oude wijnen. Met ‘liefde voor mooie wijnen’ als rode draad in ons verhaal.

Complete wijnkelder verkopen

Wilt u een complete wijnkelder verkopen, bijvoorbeeld als u de erfgenaam bent van een bijzondere verzameling? Dan nemen we in principe de gehele collectie af. We zijn natuurlijk altijd op zoek naar de parels, maar ook de mindere goden nemen we indien gewenst mee.

VINEUT Rare & Vintage Wines taxeert uw wijn(en) in 3 eenvoudige stappen

1. Dien uw aanvraag in

Via onze aanvraagformulieren voor wijntaxatie kunt u een aanvraag indienen voor een taxatie van uw wijncollectie. Hoe uitgebreider de beschrijving – bij voorkeur inclusief foto’s per fles – hoe accurater het voorlopige bod.

Welke informatie hebben wij minimaal nodig?
• Hoeveel flessen wijn wilt u verkopen?
• Van welke chateaus zijn de wijnen afkomstig?
• Uit welk jaar komt de wijn?
• Wat is de staat van het wijnetiket?
• Wat is de staat van de capsule van de wijn?
• Wat is het vulniveau?

Wijnfles fotograferen?

Zorg ervoor dat de fles op een vlakke ondergrond staat en fotografeer de gehele fles. Zo kunnen we het vulniveau (en daarmee ook deels de kwaliteit van de wijn) en etiket het beste beoordelen. Ook ontvangen we graag een foto van de bovenkant van de capsule.

2. Voorlopig of concreet bod

Zodra uw aanvraag bij ons binnen is, beoordelen wij deze en reageren we indien mogelijk met een voorlopig bod. Alleen met een goed en volledig beeld van uw wijncollectie, kunnen we een concrete bieding doen.

Op welke prijs kunt u rekenen?
Uiteraard kunt u zich online oriënteren op de marktwaarde van uw wijnflessen. Staar uzelf niet blind op de prijzen die u ziet bij commerciële aanbieders. Bij het bepalen van de inkoopprijs kijken we naar de marktwaarde van de betreffende fles. Bij commerciële aanbieders vindt u altijd hogere prijzen dan u daadwerkelijk zult ontvangen; welke partij de wijn ook bij u afneemt, er is altijd ruimte nodig om de kosten zoals logistiek, opslag en verkoopactiviteiten op te vangen.

3. Bezichtiging & afname

Accepteert u het (voorlopige) bod, dan plannen we een bezichtiging in. We gaan graag zo nauwkeurig mogelijk te werk; gaat het om een grote wijncollectie, zorg dan dat u voldoende tijd vrijmaakt. De bezichtiging en beoordeling kan een tijdrovende klus zijn.

Bent u tevreden met de prijs die we u bieden? Dan ontvangt u de betaling direct, bij voorkeur middels een digitale transactie. Het geld staat dan direct op uw rekening. In België maken we gebruik van spoedoverschrijvingen. Binnen een half uur staat het geld op uw rekening. Contant betalen mag ook. Wij zorgen altijd voor voldoende verpakkingsmateriaal; is de betaling geslaagd, dan nemen we de wijncollectie direct mee.

Geen verborgen kosten of toeslagen
Wij berekenen nooit transport-, commissie- en/of verzekeringskosten door; de voorgestelde prijs is het daadwerkelijke bedrag dat u ontvangt.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!