Veelgestelde vragen

U wilt uw wijnen verkopen. Dan snappen we dat u vragen hebt. Niet alleen over de waarde van uw wijnen, maar ook over de taxatie, de betaling, het vervoer en de beste prijzen. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik wil graag mijn wijnen verkopen. Wat nu?

Wat leuk dat u aan VINEUT Rare & Vintage Wines denkt! U kunt uw exclusieve wijnen verkopen aan ons. Vraag hier direct een taxatie aan. Wij taxeren altijd kosteloos. Om een reëel bod uit te kunnen brengen, hebben wij een zo goed mogelijk beeld nodig van de wijnen. Dat kan snel en eenvoudig op diverse manieren.

Kan ik ook een enkele fles verkopen?

Ja, zeker. Wij taxeren kisten, complete wijnkelders, maar ook enkele flessen wijn. Heeft u dus een fles in de wijnkelder staan en wilt u weten wat de waarde ervan is? Vraag een taxatie aan!

Hoe verloopt de taxatieprocedure?

  1. Vraag uw taxatie aan op de aanvraagpagina
  2. U krijgt een voorlopig of concreet bod
  3. We plannen een taxatie afspraak in
  4. Bent u tevreden met de prijs die we u bieden? Dan ontvangt u de betaling direct

Waarop wordt gelet tijdens een taxatie?

Het oogstjaar, de bewaring van de fles en de conditie van de (wijn)fles bepalen de waarde van uw wijnen. Lees er hier meer over.

Hoe weet ik dat ik VINEUT Rare & Vintage Wines mij de beste prijs biedt?

Wij hebben van onze passie – wijn aan- en verkopen – ons werk gemaakt. Met jarenlange ervaring als verkoper en inkoper in binnen- en buitenland kunnen we deze passie delen met anderen. VINEUT Rare & Vintage Wines zorgt niet alleen voor een goede, eerlijke prijs, maar ook een duidelijke onderbouwing waarom de ene fles in topconditie is en de andere niet.

Hoe wordt het transport van mijn wijnen geregeld?

Wij rekenen geen transportkosten dus nemen uw wijnen zonder extra kosten over. Daarnaast zorgen wij altijd voor voldoende verpakkingsmateriaal en vervoer waarin we genoeg opslagruimte hebben.

Hoe geschiedt de betaling?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld veilinghuizen rekenen wij geen transport-, commissie- en/of verzekeringskosten. De voorgestelde prijs is dan ook het daadwerkelijke bedrag dat u ontvangt. De geboden prijs is altijd marktconform. De betaling geschiedt direct na de beoordeling van de wijnen en is contant of per directe bankoverschrijving, net wat u wenst. Bij voorkeur middels een digitale transactie. Het geld staat dan direct op uw rekening. In België maken we gebruik van spoedoverschrijvingen. Binnen een half uur staat het geld op uw rekening. In de tussentijd kunnen wij de wijnen inruimen voor transport.

Hoelang duurt een taxatie op locatie?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren: de individuele wijnen, de grootte van de collectie en de vooraf aangeleverde informatie. Hiermee kan een taxatie variëren van een uur tot een hele dag.

Kan een taxatie ook digitaal?

Zeker! VINEUT Rare & Vintage Wines heeft een handige taxatietool ontwikkeld waarbij u één of meerdere flessen kunt doorsturen voor taxatie. Wilt u liever videobellen om uw collectie door te nemen? Neem dan contact op via +31 (0)6 100 064 34. Er is niet altijd direct iemand beschikbaar; bij geen gehoor, wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Ook kunnen we een afspraak inplannen om nader kennis te maken en uw wijncollectie door te nemen.

Op welke dagen kan een taxatie plaatsvinden?

Digitale taxaties kunt u op elk moment van de dag aanvragen. Deze nemen wij zo snel mogelijk in behandeling. De daadwerkelijke taxatie kan op alle werkdagen plaatsvinden. Fysieke taxaties vinden, na afspraak, ook plaats op werkdagen. Op verzoek is het mogelijk om in het weekend of ’s avonds op locatie te taxeren.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!