De waarde van uw wijn bepalen: deze 5 apps helpen u op weg

Benieuwd hoe uw oude of exclusieve fles wijn wordt beoordeeld? Er zijn verschillende manieren om online een beoordeling te krijgen voor uw geliefde flessen wijn. Uiteraard zijn er ook uiteenlopende apps, die de zoektocht vereenvoudigen. De volgende 5 apps zijn wat ons betreft zeker de moeite waard: Wine-Searcher, Cellartracker, Decanter, Wine-Advocate en Wine-Spectator.

Wine-Searcher

Wine-Searcher is de gedeeltelijk gratis app waarmee u een indicatie van de waarde van uw wijnen krijgt, inclusief prijsindicatie. Deze app valt op door de vele functies zoals food pairing en resultaten van wijnwedstrijden. U kunt uw aangekochte wijnen toevoegen aan een digitale wijnkelder. Hierdoor is het mogelijk om in één handomdraai een overzicht van al uw wijnen te krijgen. De app laat direct zien voor welke prijs de fles wordt verkocht. De app is gedeeltelijk gratis en heeft veel verschillende functies die interessant zijn voor wijnliefhebbers. Voor een waarde indicatie van uw topwijn werkt Wine-Searcher dus prima! U krijgt gratis toegang tot een beperkt aantal functionaliteiten met een gratis account. Daarnaast zijn er diverse abonnementen vanaf circa $ 60 USD per jaar.

CellarTracker

CellarTracker is ‘s werelds grootste verzameling wijnrecensies, smaakervaringen en persoonlijke verhalen van wijnliefhebbers in één overzichtelijke app. In de (gratis – voor het gebruik van de basisfuncties) app vindt u meer dan 9,4 miljoen reviews van wijnliefhebbers én professionals. U komt in deze app gemakkelijk en snel bij de reviews die u zoekt; aan de hand van de barcode of foto van de wijnfles gaat CellarTracker op zoek. Staat uw wijn er nog niet tussen, dan kunt u eenvoudig een aanvraag doen en ontvangt u doorgaans binnen een paar dagen een reactie.

Apps-wijn-waarde-bepalen

Decanter Premium

De Decanter Premium app biedt informatie over allerlei soorten wijnen, onafhankelijk advies, drink- en bewaartips, scores en ervaringen van ’s werelds meest gewilde wijnen. Elke maand worden er 1000+ reviews en scores toegevoegd aan de lijst. Het leuke aan de Decanter Premium app: u kunt door de nieuwste (en oude) premium-artikelen van Decanter Magazine bladeren, het populairste wijnmagazine in Groot-Brittannië vol deskundig wijnnieuws en recensies, interviews met vooraanstaande wijnpersoonlijkheden, regionale profielen en aanbevelingen uit klassieke regio’s, zoals Bordeaux en Bourgondië. U krijgt enkel toegang tot de app als Decanter Premium App-abonnee. Er zijn diverse abonnementen beschikbaar vanaf € 5,00 per maand.

Wine-Advocate

Robert Parker Wine-Advocate is een van ‘s werelds meest erkende en gerespecteerde wijnrecensenten. Hij staat beter bekend als de meest invloedrijke wijnjournalist. In 1978 startte Parker met The Wine-Advocate, omdat er in die tijd weinig recensies werden geschreven zonder commercieel belang bij de wijnindustrie. De reviews in de Wine-Advocate app zijn samengesteld door een team wijnexperts verspreid over de hele wereld. U vindt in deze app bijna 400.000 smaakervaringen en scores, die zijn verzameld vanaf 1992. Tot de dag van vandaag worden er wekelijks nieuwe scores aan de lijst toegevoegd. De beroemde Vintage Chart biedt een snel en eenvoudig overzicht van jaargangen voor alle belangrijke wijnregio’s en -stijlen die teruggaan tot 1970. Voor de Robert Parker Wine-Advocate app kunt u zich gratis aanmelden en een voorbeeld inzien. Voor het bekijken van wijnen en proefnotities uit de wijndatabase is een abonnement vereist a $ 11,99 per maand.

WineRatings+ Wine-Spectator

Wine-Specator is ruim 40 jaar marktleider en daarmee een bekende en vertrouwde naam in wijnbeoordelingen. Senior wijnproevers proeven blind elke fles om een onbevooroordeelde score te garanderen. De WineRatings+ app bevat 400.000+ wijnbeoordelingen en smaakervaringen. De vakkundig samengestelde “vintage-kaarten” helpen u precies te ontdekken wanneer uw wijnen klaar zijn om te drinken, over hun hoogtepunt heen zijn of wat langer moeten worden bewaard om perfectie te bereiken. Elke maand voegt Wine-Specator meer dan 1000 nieuwe reviews toe. Probeer WineRatings+ 30 dagen gratis. De all-in versie van WineRatings+ vereist een maandelijks abonnement van $ 2,99.

Klopt de waarde van de wijn bij deze apps?

De waarde van de wijn in dit soort apps komt niet altijd overeen met de realiteit. Zo nemen dergelijke apps de conditie van de fles (etiket, vulniveau, capsule) niet mee in het bepalen van de waarde van uw wijn, terwijl dit van grote invloed is. De apps geven dus slechts een indicatie.

Wijn laten taxeren bij VINEUT Rare & Vintage Wines

Staat uw exclusieve fles wijn niet in een van deze apps, of wilt u een betrouwbaardere beoordeling van wat uw fles wijn echt waard is? Dankzij een professionele taxatie met duidelijke onderbouwing weet u precies waar u aan toe bent.
Vraag uw kosteloze wijntaxatie bij VINEUT Rare & Vintage Wines hier aan. We helpen u graag!

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!