Perrier-Jouët

Perrier-Jouët

Ontdek de champagnes van Perrier-Jouët

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
3.000.000 flessen per jaar
Perrier-Jouët

Kunstzinnige elegantie in elke fles

Perrier-Jouët is een van de oudste en meest gerenommeerde champagnehuizen in de regio Champagne in Frankrijk. Het huis werd opgericht in 1811 en staat bekend om zijn elegante en verfijnde champagnes, die wereldwijd worden gewaardeerd.

Wat maakt Perrier-Jouët champagne zo bijzonder?

Allereerst is het de unieke terroir van de wijngaarden waar de druiven van Perrier-Jouët worden geteeld. De kalkstenen bodem en het koele klimaat zorgen voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit, die de basis vormen voor de champagnes van Perrier-Jouët.

Perrier-Jouët
Perrier-Jouët

Kunstzinnigheid

Een ander belangrijk aspect van Perrier-Jouët is de nadruk op kunstzinnigheid in zowel de champagnes als de presentatie ervan. Het huis heeft langdurige relaties met verschillende kunstenaars, en het kenmerkende Belle Epoque-label, ontworpen door kunstenaar Emile Gallé, is een van de meest iconische en herkenbare labels in de champagne-industrie.

Een perfecte balans

Perrier-Jouët heeft een perfecte balans tussen fruitige aroma’s en een verfijnde mousse. De champagnes van Perrier-Jouët hebben tonen van witte bloemen, peer, citrus en een vleugje honing, met een oneindig lange en elegante afdronk.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!