Piper-Heidsieck

Ontdek de champagnes van Piper-Heidsieck

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
5 miljoen

Een rijke geschiedenis

Piper-Heidsieck is een champagnehuis met een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot 1785. Het huis werd opgericht door Florens-Louis Heidsieck, die werd geboren in een familie van wijnhandelaren in Westfalen, Duitsland. Hij verhuisde in 1777 naar Frankrijk en vestigde zich in Reims, waar hij zijn eigen champagne begon te produceren.

In 1839 trad Heidsiecks neef, Henri-Guillaume Piper, toe tot het bedrijf en werd de naam van het huis veranderd in Piper-Heidsieck. Het huis kreeg al snel een reputatie voor het produceren van hoogwaardige champagne en werd een favoriet van royalty en de hogere kringen.

Wat maakt Piper-Heidsieck champagne zo bijzonder?

Piper-Heidsieck staat bekend om zijn gedurfde en volle stijl van champagne, die het resultaat is van de blend van voornamelijk Pinot Noir-druiven uit de regio Montagne de Reims en Chardonnay-druiven uit de Côte des Blancs. Het huis gebruikt ook een hoog percentage reserve wijnen in zijn blends, wat diepte en complexiteit toevoegt aan zijn champagnes.

Cuvée Brut

Een van de meest iconische champagnes van Piper-Heidsieck is de Cuvée Brut, die een blend is van meer dan 100 verschillende wijnen en ten minste twee jaar in de kelder wordt gerijpt. Het is een complexe en goed uitgebalanceerde champagne die perfect is voor vieringen en speciale gelegenheden.

Limited edition

Piper-Heidsieck heeft in de loop der jaren ook samengewerkt met beroemde kunstenaars en ontwerpers om limited edition flessen en verpakkingen te creëren, die verzamelobjecten zijn geworden voor champagne-liefhebbers en kunstliefhebbers.

Tegenwoordig is Piper-Heidsieck eigendom van de familie Descours, die de traditie voortzetten van het produceren van hoogwaardige champagnes, terwijl ze ook innoveren en de grenzen van de industrie verleggen.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!