Ontdek de champagnes van Bollinger

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
2.5 miljoen
Bollinger

Uitstekende reputatie

Bollinger is een Champagnehuis met een lange geschiedenis en een uitstekende reputatie. Het huis werd opgericht in 1829 in het dorpje Aÿ, in het hart van de Champagne-streek in Frankrijk. Sindsdien is Bollinger uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze Champagnehuizen ter wereld.

Wat maakt Bollinger champagne zo bijzonder?

Bollinger champagnes staan bekend om hun rijke en complexe smaak, die het resultaat is van een unieke blend van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier druiven, gecombineerd met het gebruik van eikenhouten vaten tijdens het rijpingsproces. De champagnes hebben een volle body met tonen van honing, brioche en geroosterde noten.

Bollinger Special Cuvée

Bollinger produceert verschillende champagnes voor verschillende gelegenheden en smaken. Het vlaggenschipproduct is de Bollinger Special Cuvée, een Non-Vintage blend die het huis vertegenwoordigt. Andere populaire Bollinger champagnes zijn de Bollinger La Grande Année, een vintage champagne die alleen in uitzonderlijke jaren wordt geproduceerd, en de Bollinger Rosé, die wordt gemaakt met een blend van Pinot Noir en Chardonnay druiven en een delicate roze kleur heeft.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!