Ontdek de wijnen van
Château Troplong Mondot

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Productie
120.000 flessen per jaar

Prestigieus wijnhuis

Château Troplong Mondot is een prestigieus wijnhuis gelegen in de Saint-Émilion-appellatie van Bordeaux, Frankrijk. Het staat bekend om het produceren van uitzonderlijke rode wijnen.
Château Troplong Mondot heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het landgoed heeft wijngaarden die voornamelijk zijn beplant met Merlot, aangevuld met kleinere percentages Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De unieke terroir, bestaande uit kalksteen- en kleigronden, draagt bij aan het karakter en de complexiteit van de wijnen. 

Intense smaken

De wijnen van Château Troplong Mondot staan bekend om hun weelderigheid, kracht en potentieel om te rijpen. Ze vertonen intense smaken van rijp donker fruit, zoals bramen en zwarte kersen, vergezeld van tonen van specerijen, cederhout en tabak. Deze wijnen hebben vaak een rijke en fluweelzachte textuur, goed geïntegreerde tannines en een lange, aanhoudende afdronk. 

Uitzonderlijke kwaliteit

Château Troplong Mondot’s toewijding aan zorgvuldig wijngaardbeheer en traditionele wijnbereidingstechnieken heeft het een uitstekende reputatie opgeleverd bij wijnliefhebbers en critici. Het produceert consequent wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en finesse.
In recente jaren heeft Château Troplong Mondot ook duurzame en milieuvriendelijke praktijken omarmd in de wijngaardoperaties, waardoor de duurzaamheid en algehele kwaliteit van de wijnen verder worden verbeterd. 

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!