Ontdek de wijnen van
Château Trotanoy

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Merlot
Productie
25.000 flessen per jaar

Roemrijke geschiedenis

Château Trotanoy is een prestigieus wijnhuis gelegen in de Pomerol-appellatie van Bordeaux, Frankrijk. Het staat bekend om het produceren van uitzonderlijke rode wijnen.
Château Trotanoy heeft een lange en roemrijke geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. Het domein is gelegen op een top terroir gekenmerkt door klei- en grindgronden, die ideaal zijn voor het verbouwen van Merlot-druiven, de dominante druivensoort in de wijngaarden. Een klein deel van Cabernet Franc wordt ook geteeld. 

Fluweelzachte textuur

De wijnen van Château Trotanoy worden zeer gewaardeerd om hun rijkdom, complexiteit en potentieel om te rijpen. Ze vertonen vaak een diepe robijnrode kleur en bieden een boeket van rijp donker fruit, zoals bramen en zwarte kersen, met hints van specerijen, tabak en truffel. Op het gehemelte tonen deze wijnen een volle en fluweelzachte textuur, met goed geïntegreerde tannines en een lange, aanhoudende afdronk. 

Uitzonderlijke kwaliteit

Château Trotanoy houdt zich vast aan traditionele wijnbouwpraktijken, waaronder zorgvuldig wijngaardbeheer en aandacht voor druivenselectie en fermentatie. Deze aandacht voor detail en vakmanschap draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen.
Vanwege de beperkte productie en de hoge vraag naar de wijnen is Château Trotanoy zeer gewild bij wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een van de beste domeinen in Pomerol en produceert consequent wijnen van opmerkelijke elegantie en finesse. 

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!