Ontdek de champagnes van Taittinger

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
6.000.000 flessen per jaar

Verfijning en terroir

Taittinger is een van de oudste en meest gerenommeerde champagnehuizen in Frankrijk. Opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux, is het huis nu in handen van de familie Taittinger en staat het bekend om zijn elegante en verfijnde champagnes.

Uniek terroir

Wat maakt Taittinger zo bijzonder? Allereerst is het de unieke terroir van de wijngaarden in de regio Champagne, waar de druiven van Taittinger worden geteeld. De kalkstenen bodem en het koele klimaat zorgen voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit, die de basis vormen voor de champagnes van Taittinger.

Chardonnay

Een ander belangrijk aspect van Taittinger is de nadruk op Chardonnay-druiven, die de champagnes hun kenmerkende elegantie en frisheid geven. Taittinger gebruikt ook Pinot Noir en Pinot Meunier druiven in zijn blends, maar Chardonnay is altijd een belangrijk onderdeel van de mix.

Citrus tonen

Maar wat maakt Taittinger onderscheidend? Het is de perfecte balans tussen fruitigheid, zuurgraad en complexiteit. De champagnes van Taittinger hebben tonen van citrus, appel, perzik en brioche, met een verfijnde mousse en een lange, elegante afdronk.

Perfecte keus voor speciale gelegenheden

Als je op zoek bent naar een bijzondere champagne voor een speciale gelegenheid, dan is Taittinger zeker een goede keuze. Het is niet zo duur als sommige andere grote champagnehuizen, maar de kwaliteit en verfijning van deze champagnes maken ze tot een uitstekende waarde voor hun prijs.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!