Ontdek de wijnen van
Château La Fleur Petrus

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Merlot
Productie
70.000 flessen per jaar

Pomerol

La Fleur Petrus is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de Pomerol-appellatie. Het is bekend om zijn hoogwaardige wijnen en wordt gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.

14 hectare

Met een geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw, is Fleur Petrus een van de oudste wijndomeinen in Pomerol. Het landgoed beslaat ongeveer 14 hectare en is gelegen op de rechteroever van de rivier de Dordogne. Het profiteert van een gunstig terroir met grind- en kleigronden, ideaal voor de teelt van de druivensoorten Merlot en Cabernet Franc.

Traditionele methoden

De wijnbereiding bij Fleur Petrus is gebaseerd op traditionele methoden en een streven naar uitmuntendheid. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Na de fermentatie rijpt de wijn in Franse eikenhouten vaten, waarbij hij de nodige complexiteit en structuur ontwikkelt.

Elegant en verfijnd

Fleur Petrus staat bekend om zijn elegante en verfijnde wijnen. Ze vertonen een diepe kleur, intense aroma’s en een rijke textuur. De smaakprofielen variëren van rijpe donkere vruchten tot florale en kruidige tonen, met zachte tannines en een goede balans. De wijnen hebben vaak een uitstekend bewaarpotentieel en kunnen zich prachtig ontwikkelen met de tijd.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!