Ontdek de wijnen van
Château Soutard

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Productie
70.000 flessen per jaar

Rijke geschiedenis

Château Soutard is een prestigieus wijnhuis gelegen in de Saint-Émilion-appellatie van Bordeaux, Frankrijk. Het staat bekend om het produceren van hoogwaardige rode wijnen.

Château Soutard heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het domein omvat wijngaarden die voornamelijk beplant zijn met Merlot, samen met kleinere percentages Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Deze druivensoorten gedijen goed in de klei- en kalksteenbodems van de regio, wat bijdraagt aan het karakter en de complexiteit van de wijnen. 

Vol en krachtig

De wijnen van Château Soutard zijn doorgaans vol en krachtig, met smaken van donker fruit zoals bramen en zwarte kersen, aangevuld met tonen van specerijen, ceder en tabak. Ze vertonen vaak een fluweelzachte textuur, goed geïntegreerde tannines en een lange, elegante afdronk. 

Excellente reputatie

Château Soutard’s toewijding aan kwaliteitswijnbouw en de gunstige ligging in de gerespecteerde Saint-Émilion-appellatie hebben het een reputatie opgeleverd voor het produceren van uitzonderlijke wijnen. Het wijnhuis wordt zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

In recente jaren heeft Château Soutard duurzame en milieuvriendelijke praktijken geïmplementeerd in het beheer van de wijngaarden en het wijnbereidingsproces, waardoor de algehele kwaliteit en duurzaamheid van de wijnen verder worden verbeterd.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!