Ontdek de champagnes van G.H. Mumm

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
7.5 miljoen

Hoogwaardige champagnes

G.H. Mumm is een champagnehuis gevestigd in de Champagne-regio van Frankrijk. Het werd opgericht door drie broers, Jacobus, Gottlieb en Phillip Mumm, in 1827. Tegenwoordig staat G.H. Mumm bekend om het produceren van hoogwaardige champagnes met behulp van traditionele methoden, met een focus op Pinot Noir druiven.

Wat maakt G.H. Mumm champagne zo bijzonder?

Het huis is vooral bekend om zijn Cordon Rouge cuvée, die een blend is van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier druiven. G.H. Mumm champagnes worden beschouwd als enkele van de beste voorbeelden van champagne uit de regio. Het huis wordt ook geassocieerd met de Formule 1-races, met zijn kenmerkende rode band die verschijnt op het podium tijdens de post-race vieringen.

Cuvée René Lalou

Cuvée René Lalou is de topcuvee van champagnehuis Mumm. Het is vernoemd naar René Lalou, die van 1920 tot 1973 CEO van Mumm was en een belangrijke rol speelde in het vestigen van de reputatie van het huis voor het produceren van hoogwaardige champagnes. Cuvée René Lalou wordt gemaakt van een blend van Pinot Noir- en Chardonnay-druiven, met de nadruk op druiven uit Grand Cru-wijngaarden. De champagne wordt minimaal 10 jaar gerijpt voordat hij wordt uitgebracht, wat resulteert in een complex en genuanceerd smaakprofiel.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!