Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande

Ontdek de wijnen van Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Productie
360.000 per jaar

Gunstig klimaat

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande beschikt over 75 hectare aan wijnstokken. Je vindt het landgoed op een steenworp afstand van de monding van de Gironde, in de gemeente Pauillac. De regio staat bekend om zijn arme gronden, bestaande uit grind met een ondergrond van klei. Deze goed doorlatende bodem laten de ruim 100 percelen gedijen onder het zeer gunstige microklimaat.

Erfenis

In 1850 erfde Virginie de Pichon Longueville, gravin van Lalande, samen haar zussen dertig hectaren van één van Bordeaux’s beste wijndomeinen. Dit domein was al in het bezit van de Pichon Longueville familie sinds 1694. Virginie heeft het château gebouwd dat tot op de dag van vandaag haar naam draagt.

Excellent nalatenschap

Het landgoed is de afgelopen eeuwen in het bezit geweest van verschillende families. In 2007 werd het verkocht aan de Rouzaud-familie, die ook Champagnehuis Louis Roederer bezitten. Dit is de derde familie in drie eeuwen die over het lot van het château bepaalt. Het is hun missie om de excellente klasse van de Pauillac-wijn voort te zetten.

2nd Grand Cru Classé

Pichon Comtesse heeft altijd zijn eigen DNA gehad. Het heeft een singulariteit die je niet terugvindt in andere Pauillacs. De wijnen van Pichon Comtesse belichamen finesse en elegantie, gekenmerkt door een subtiele smaaksensatie. Net als hun tweede wijn, Château Réserve de la Comtesse, is de wijn stevig en gestructureerd. Sinds 1973 is er ook een derde wijn, Les Gratieux de Pichon Lalande.

Super Second

Het landgoed werd in 1850 opgedeeld onder Château Pichon Longueville au Baron de Pichon Longueville en Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande. De châteaux maakten tot 1860 een gezamenlijke wijn, die in 1855 geclassificeerd werd als 2nd Grand Cru in de Bordeaux Classificatie. Het domein wordt nog vaak aangeduid als ‘Super Second’ vanwege de uitmuntende kwaliteit.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!