chateau angelus

Ontdek de wijnen van Château Angélus

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Productie
100.000 flessen per jaar

Wijnregio pur sang

Château Angélus is een Premier Grand Cru Classé A wijngaard op de zuidelijke hellingen in Saint-Émilion, op de rechteroever van de Gironde in Bordeaux.

Saint-Émilion Grand Cru-wijnen worden geproduceerd onder iets strengere productiebeperkingen dan reguliere Saint-Émilion-wijnen. Net als bij andere grand cru-benamingen is het doel hierachter het verbeteren van de kwaliteit en het onderscheiden van de fijnere wijnen ten opzichte van meer alledaagse wijnen uit het gebied.

Wijn als religie

De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Émilion-kerken. In het midden van het amfitheater worden de geluiden van de angelusbellen versterkt. Vroeger riepen de bellen de mensen van de wijngaard en omliggende dorpen op om een ​​paar minuten te stoppen met werken en te bidden.

wijngaard angelus
eigenaar angelus

Het werk van acht generaties

Het landgoed is al acht generaties lang in handen van de familie Boüard de Laforest. In die periode is het landgoed in omvang gegroeid naar ruim 23 hectare land.

In 2016 nam Stéphanie de Boüard de aandelen van haar vader, Hubert de Boüard, in het pand over. Haar vader is co-directeur samen met zijn neef Jean-Bernard.

Premier Grand Cru Classé A

In de jaren ’50 werd de wijn van Château Angélus geclassificeerd als “Grand Cru Classé”, de op twee na hoogste klasse binnen de wijnclassificatie van Saint-Émilion. In 1996 volgde de promotie naar “Premier Grand Cru Classé B”.

Tegenwoordig mag de wijn van de trotse familie zelfs het label “Premier Grand Cru Classé A” dragen. Tot deze klasse behoren slechts drie andere wijnen uit de regio Saint-Émilion.

angelus james bond

Veelgeprezen en -bekeken

Door de jaren heen is de wijn diverse malen in de prijzen gevallen. De vintage 2008 en 2009 hebben de Guide Hachette des Vins twee sterren award gewonnen. Een prestigieuze prijs, want de Guide Hachette des Vins wordt ook wel de bijbel van de Franse wijnindustrie genoemd.

Filmconnaisseurs opgelet! In de James Bond films “Casino Royale” en “Spectre” is een bescheiden bijrol weggelegd voor de wijnen van Château Angélus, respectievelijk de ’82 en de ’05.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!