Ontdek de champagnes van Salon

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay
Productie
60.000
Salon blanc de blancs

Prestigieuze champagne

“Salon” is een champagnehuis dat bekend staat om zijn gelijknamige “Salon” champagne, die wordt beschouwd als een van de meest exclusieve en prestigieuze champagnes ter wereld.

Het huis werd opgericht in 1911 door Eugène-Aimé Salon, een voormalig handelaar in textiel en wijnliefhebber. Eugène-Aimé Salon was op zoek naar een champagne die net zo puur en elegant was als de grote witte wijnen uit Bourgondië, en besloot daarom zijn eigen champagnehuis op te richten om deze te produceren.

Wat maakt Salon champagne zo bijzonder?

De Salon-champagne wordt uitsluitend gemaakt van chardonnay-druiven uit de beste wijngaarden van de Côte des Blancs in de Champagne regio. Het huis gebruikt alleen druiven van de beste oogsten, en de champagne wordt alleen geproduceerd in de jaren waarin de druiven van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Dit zorgt ervoor dat de Salon-champagne zeer zeldzaam en exclusief is.

Uniek productieproces

De Salon-champagne wordt ook geproduceerd met een uniek proces. Na de eerste gisting wordt de champagne niet gemengd met andere wijnen, zoals gebruikelijk is in de Champagne regio. In plaats daarvan wordt elk perceel apart gevinifieerd en gerijpt. De champagne wordt pas na 10 jaar rijping op de markt gebracht, waardoor het een zeer complex en verfijnd karakter krijgt.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!