Château La Conseillante

Ontdek de wijnen van
Château La Conseillante

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Merlot
Productie
70.000 flessen per jaar

Catherine Conseillan

Château La Conseillante heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw toen het werd opgericht door Catherine Conseillan. Het landgoed is sinds het begin van de 19e eeuw eigendom van de familie Nicolas en wordt momenteel beheerd door Jean-Michel Laporte.

Terroir

De wijngaarden van Château La Conseillante beslaan ongeveer 12 hectare en liggen op een mix van grind-, klei- en zandgronden. De unieke samenstelling van het terroir draagt bij aan het karakter en de kwaliteit van de geproduceerde wijnen.

Druivenrassen

Het wijnhuis staat bekend om zijn focus op het druivenras Merlot, dat de overhand heeft in de aanplant. Merlot gedijt goed in de regio Pomerol en draagt bij aan de rijkdom en souplesse van de wijnen. Er wordt ook een kleinere hoeveelheid Cabernet Franc verbouwd, wat bijdraagt aan de complexiteit en structuur van de blends.

Wijnbereidingsproces

Château La Conseillante volgt een zorgvuldig wijnbereidingsproces dat traditie combineert met moderne technieken. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voor de fermentatie. De wijnen worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waardoor ze complexiteit ontwikkelen en hun smaken verfijnen.

Elegantie en finesse

De wijnen van Château La Conseillante staan bekend om hun elegantie, finesse en balans. Ze vertonen een rijke aromatische complexiteit, met tonen van rijp fruit, bloemen en specerijen. De tannines zijn doorgaans zijdezacht en goed geïntegreerd, wat zorgt voor een gladde en langdurige afdronk.

Bewaarpotentieel

De wijnen van Château La Conseillante hebben een uitstekend bewaarpotentieel. Hoewel ze in hun jeugd al genoten kunnen worden, hebben ze ook het vermogen om zich verder te ontwikkelen en complexiteit te ontwikkelen met de tijd. Vaak bereiken ze hun hoogtepunt na een decennium of langer in de kelder.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!