Ontdek de champagnes van Krug

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
1.000.000 flessen per jaar

Krug: the best there is

Krug is een van de meest prestigieuze champagnehuizen ter wereld. Het is opgericht in 1843 door Joseph Krug, een Duitse immigrant die naar Frankrijk kwam om zijn droom van het maken van de beste champagne waar te maken. Vandaag de dag is Krug eigendom van de luxe-groep LVMH en staat het bekend om zijn exclusieve en complexe champagnes.

Filosofie

Wat maakt Krug champagne zo bijzonder? Allereerst is het de filosofie van het huis: Krug streeft naar perfectie in elk detail van het productieproces, van de selectie van de druiven tot de rijping van de wijn in de kelders. Het doel is om champagnes te maken die expressief, rijk en gebalanceerd zijn, met een uniek karakter dat alleen Krug kan bieden.

Vintage champagnes

Een ander belangrijk aspect van Krug is de nadruk op vintage-champagnes. In tegenstelling tot veel andere grote champagnehuizen produceert Krug alleen champagne in jaren waarin de oogst van uitzonderlijke kwaliteit is. Dit betekent dat elke fles Krug champagne een unieke expressie is van een specifiek jaar en een specifieke wijngaard.

Complexe smaak

Maar wat maakt Krug champagne zo bijzonder? Allereerst is het de assemblage van verschillende druivenrassen en wijngaarden, die zorgt voor een complexe smaak en aroma’s van fruit, bloemen, kruiden en brioche. Daarnaast rijpt Krug zijn champagnes veel langer dan de meeste andere producenten, waardoor de wijn een diepere en rijpere smaak krijgt. Ook wordt er houtrijping meegegeven aan de wijnen, wat in de Champagne niet algemeen is. Ten slotte is de dosering van suiker in Krug-champagnes minimaal, waardoor de wijn droger en meer geconcentreerd is dan veel andere champagnes.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!