Ontdek de champagnes van Pol Roger

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
110.000

Uitstekende champagne

Pol Roger is een champagnehuis dat sinds 1849 uitstekende champagne produceert. Het huis is gevestigd in Épernay, een stad in de Champagne regio van Frankrijk, en staat bekend om zijn elegante en gebalanceerde champagnes.

Het huis werd opgericht door Pol Roger, die eerder voor een andere champagneproducent had gewerkt, en is sindsdien in familiebezit en -beheer gebleven. Gedurende de jaren heeft Pol Roger een reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige champagne die wordt genoten door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Wat maakt Pol Roger champagne zo bijzonder?

Een van de kenmerken van Pol Roger’s champagne is zijn finesse en balans. Het huis gebruikt een traditionele aanpak van wijn maken, met de nadruk op het met de hand plukken van de druiven en het fermenteren van de wijn in eiken vaten. Dit resulteert in champagnes die complex en goed afgerond zijn, met een delicaat en verfijnd karakter.

Sir Winston Churchill Cuvée

Een van de bekendste champagnes geproduceerd door Pol Roger is de Sir Winston Churchill Cuvée. Gemaakt ter ere van de legendarische Britse staatsman, is deze prestige Cuvée gemaakt van een blend van druiven uit de beste wijngaarden in de Champagne regio. De champagne wordt ten minste zeven jaar gerijpt voordat deze wordt uitgebracht, waardoor deze een rijk en complex karakter krijgt met tonen van honing, brioche en geroosterde amandelen.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Naast het produceren van uitstekende champagne, is Pol Roger ook toegewijd aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het huis heeft een aantal maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en biodiversiteit in de wijngaarden te bevorderen. Dit omvat het gebruik van biologische en biodynamische landbouwpraktijken, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van afval- en waterverbruik.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!