Ontdek de wijnen van
Château Magdelaine

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Merlot
Productie
30.000 flessen per jaar

Historisch wijnhuis

Château Magdelaine was een historisch wijnhuis gelegen in de Saint-Émilion-appellatie van Bordeaux, Frankrijk. Helaas is Château Magdelaine gestopt met de productie in 2012 en bestaat het niet meer als een onafhankelijk landgoed.

Verfijnde wijnen

Château Magdelaine had een lange en bewogen geschiedenis, met wijngaarden die teruggingen tot de 18e eeuw. Het stond bekend om het produceren van elegante en verfijnde wijnen, voornamelijk gemaakt van Merlot-druiven, met kleinere percentages Cabernet Franc.

Smaakpallet

De wijnen van Château Magdelaine werden zeer gewaardeerd vanwege hun balans, complexiteit en potentieel om te rijpen. Ze vertoonden vaak kenmerken van rood fruit, bloemige tonen en een uitgesproken mineraliteit, die de unieke terroir van de Saint-Émilion-regio weerspiegelden.

Château Bélair-Monange

Hoewel Château Magdelaine niet langer actief is, leeft de erfenis voort in het collectieve geheugen van wijnliefhebbers en de uitzonderlijke jaargangen die het produceerde. De wijngaarden van Château Magdelaine zijn sindsdien opgenomen in het naburige Château Bélair-Monange, een ander gerenommeerd wijnhuis in Saint-Émilion.
Als onderdeel van deze prestigieuze fusie is Bélair-Monage uitgegroeid tot een symbool van excellentie en traditie. Hier, waar de oude wijnstokken van Magdelaine samensmelten met de unieke kwaliteiten van Bélair, ontstaat een wijn die de legende van beide landgoeden viert. De combinatie van hun erfgoed levert een onvergetelijke Bordeaux-wijn die zowel krachtig als elegant is.

 

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!