Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Ontdek de champagnes van Veuve Clicquot

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Productie
19.000.000 flessen per jaar
Veuve Clicquot

Veuve Clicquot: De Weduwe…

Veuve Clicquot is een champagnehuis uit de Champagne-regio van Frankrijk. Het huis werd opgericht in 1772 door Philippe Clicquot, en werd later overgenomen door zijn weduwe, Barbe-Nicole Clicquot, die bekend werd als de “Veuve” of weduwe Clicquot. Onder haar leiding groeide het huis uit tot een van de meest prominente en gerespecteerde champagnehuizen ter wereld.

Wat maakt Veuve Clicquot champagne zo bijzonder?

Barbe-Nicole Clicquot wordt ook wel beschouwd als een pionier in de Champagne-industrie vanwege haar innovaties op het gebied van de productiemethoden. Ze introduceerde bijvoorbeeld het proces van remuage, waarbij de flessen regelmatig worden gedraaid en gekanteld om het gistbezinksel naar de hals van de fles te laten zakken. Dit maakte het gemakkelijker om het bezinksel te verwijderen en de helderheid van de champagne te verbeteren.

Veuve Clicquot
Veuve Clicquot

Innovatie

Een andere innovatie van Barbe-Nicole was de toevoeging van een dosering aan de champagne, een mengsel van wijn en suiker dat wordt toegevoegd voordat de fles definitief wordt afgesloten. De dosering helpt de smaak van de champagne te reguleren en zorgt voor een consistente stijl van jaar tot jaar.

Een perfecte balans

Vandaag de dag is Veuve Clicquot een van de grootste Champagnehuizen ter wereld, met een productie van meer dan 10 miljoen flessen per jaar. Het assortiment omvat verschillende Champagnes, waaronder de Yellow Label Brut – de meest bekende en iconische Champagne van het huis – en de Vintage en Rosé Champagnes.

Veuve Clicquot is ook bekend om zijn kenmerkende verpakking, met de herkenbare gele label. De kleur geel werd in de 19e eeuw gekozen door Barbe-Nicole Clicquot, als eerbetoon aan de oogverblindende gele jurk die ze droeg tijdens de kroning van Louis XVI in 1774.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!