Ontdek de wijnen van Château Ausone

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Merlot
Productie
24.000 flessen per jaar

Toonaangevende producent

Château Ausone is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Saint-Émilion in de Bordeaux regio van Frankrijk. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en lange geschiedenis, en wordt beschouwd als een van de toonaangevende producenten van Bordeaux wijnen.

Premier Grand Cru Classé A

Opgericht in de 4e eeuw, heeft Château Ausone een rijke erfgoed en produceert al eeuwenlang wijn. Het is geclassificeerd als een Premier Grand Cru Classé A, de hoogste classificatie voor een Bordeaux wijn. Deze prestigieuze classificatie is gereserveerd voor de topwijnen in de regio en weerspiegelt hun uitzonderlijke kwaliteit en constante uitmuntendheid. 

Saint-Émilion

De wijngaarden van Château Ausone bevinden zich op de heuvels van Saint-Émilion, met uitzicht op de pittoreske rivier de Dordogne. Het landgoed beslaat ongeveer 7 hectare en is voornamelijk beplant met de druivenrassen Merlot en Cabernet Franc. De unieke terroir, met zijn kalk- en kleigronden, in combinatie met de zorgvuldige wijnbouwpraktijken, draagt bij aan het karakter en de complexiteit van de wijnen die bij Château Ausone worden geproduceerd.

Elegantie & finesse

De wijnen van Château Ausone staan bekend om hun elegantie, finesse en rijpingspotentieel. Ze vertonen een prachtige balans tussen fruit, tannines en zuurgraad, resulterend in wijnen die zowel krachtig als verfijnd zijn. Het wijnbereidingsproces bij Château Ausone omvat zorgvuldige selectie en sortering van druiven, gevolgd door fermentatie in temperatuurgecontroleerde tanks en rijping in eikenhouten vaten.

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!